Informasjon

OCR Terrenghinderløpet «Totens Tøffeste» arrangeres for femte gang på Gjøvik lørdag den 3. september 2022. I 2021 deltok nesten 1100 tøffinger tross korona utfordringer! I 2022 er det din tur til å delta på moroa!

Generell informasjon

OCR Terrenghinderløpet «Totens Tøffeste» arrangeres for femte gang på Gjøvik lørdag den 3. september 2022. I 2021 deltok nesten 1100 tøffinger tross koronautfordringer! Vi hadde nesten 1600 deltakere i 2019 så vi håper på minst samme antall i 2022. Er det din tur til å delta på moroa?

Løypa for 2022 er like tøff som 2021 utgaven, men vi har lurt inn enda noen nye hindre. Du får en serie med utfordrende og morsomme hindre, masse høydemeter over en lengde på ca. 6 km. Start og mål på Gjøvik Gård midt i sentrum. Løypa er laget slik at alle kan fullføre og at alle garantert vil oppleve mestring. Skulle et hinder være for vanskelig, er alternativet 10 burpees eller pushups!

Alle kan selv bestemme om de ønsker å løpe med eller uten tidtaking. Løpet gjennomfører du enten alene for å utfordre deg selv, eller sammen med en gjeng påmeldt som lag. Du velger selv hvilke pulje og tidspunkt du ønsker å starte, med forbehold om at det er ledig plass i puljen. Antall personer på laget, lagnavn, startpulje etc. kan dere selv justere inne på egen profil hos eqtiming.no.

Klasseoversikt, tider og premier

KLASSE

START

INFO

TT Barn liten 3-7 år

kl. 10.00 til kl. 10.20

Uten tidtaking | Alle får premie

TT Barn liten 8-13 år

kl. 10.30 til kl. 10.40

Uten tidtaking | Alle får premie

TT Elite 18 år

kl. 12.00 til kl. 12.05

Pokal til beste dame og mann

TT Åpen klasse 18 år

kl. 12.10 til kl. 12.25

Pokal til beste dame og mann

TT Ungdom 12-17 år

kl. 12.30 til kl. 12.45

Pokal til beste jente og gutt

TT Ungdomslag 12-17 år

kl. 12.50 til kl. 13.15

Pokal til beste jente, gutt og miks

TT Trimmer 18 år

kl. 13.20 til kl. 13.20

Uten tidtaking og pokal

TT Kjærestepar 12 år

kl. 13.25 til kl. 13.30

Pokal til vinnerlag

TT Familie 12 år + 18 år

kl. 13.35 til kl. 13.40

Pokal til vinnerlag

TT Vennepar 12 år

kl. 13.45 til kl. 13.55

Pokal til beste dame- og herrepar

TT Lag 12 år

kl. 14.00 til kl. 14.05

Pokal til beste dame- og herrelag

TT Bedriftslag 12 år

kl. 14.10 til kl. 14.30

Pokal til beste lag

Alle startene får medalje ved målgang.

Priser

Alle priser gjelder for en deltaker, uansett som alene, lag eller par.
17. september 2021 – 31. desember 2021 Kr 690,-
1. januar 2022 – 20. august 2022 Kr 790,-
21. august 2022 – 3. september 2022 Kr 890,-

Toten Tøffeste Barn (3-13 år) Kr 340,- hele perioden.
Totens Tøffeste Ungdommens (12-17 år) Kr 440,- hele perioden.

Klasse informasjon

Totens Tøffeste Barn 3-7 år ca. 2,5 km
Løypa har samme start og mål som voksenløpet på Gjøvik Gård. Løypa svinger seg opp gågata og inn i Fjellhallen, hvor de skal dra seg over isen i tau. Derfra går traseen ut gjennom evakueringstunellen og opp i skogen hvor løypa snur og man løper nesten samme vei tilbake. Høydepunktene vil trolig være gjørmekrabbing, skumsklia og det oppblåsbare hinderet på Gjøvik Gård og å få farget holi-pulver kastet på seg. Vi anbefaler at alle barn yngre en 8 år løper med en voksen, dette er jo også en morsom og fin aktivitet og gjøre sammen. Voksen eller annen ledsager løper grats og trenger ikke startnummer. Aldersgrensene er kun førende og ikke absolutte, foreldrene kan selv avgjøre hvilken barneklasse deres barn løper i. Vi setter sikkerhet i høysetet, og ønsker å gi alle barna en morsom og minnerik opplevelse.

Totens Tøffeste Barn 8-13 år ca. 3,5 km
Løypa har samme start og mål som voksenløpet på Gjøvik Gård. Løypa svinger seg opp gågata og inn i Fjellhallen, hvor de skal dra seg over isen i tau. Derfra går traseen ut gjennom evakueringstunellen og opp gjennom skogen til Hovdetoppen. En runde med 3 hindre på toppen, før man løper nesten samme vei tilbake. Høydepunktene vil trolig være gjørmekrabbing, skumsklia og det oppblåsbare hinderet på Gjøvik Gård og få farget holi-pulver kastet på seg. Barnet kan hvis ønskelig ha med seg en voksen eller annen ledsager, denne løper gratis og trenger ikke startnummer. Aldersgrensene er kun førende og ikke absolutte, foreldrene kan selv avgjøre hvilken barneklasse deres barn løper i. Vi setter sikkerhet i høysetet, og ønsker å gi alle barna en morsom og minnerik opplevelse.

Pris for deltakere i denne aldersgruppen er kr. 340,- pr. barn, voksen ledsager er gratis og skal ikke meldes på. Alle barna premieres med en skikkelig tøff medalje ved målgang. Startskuddet for barna går kl. 10.00, mens voksenklassen først begynner kl. 12.00 – Dermed rekker du begge deler hvis du ønsker det.

Er du usikker på hvilken klasse ditt barn skal løpe. Send oss en e-post slik at vi kan gi deg råd.

Ungdomsklassen
Vi ser at Totens Tøffeste er en sosial og artig aktivitet å gjøre sammen med venner eller en klubb/gruppe en tilhører. For å stimulere til større deltakelse blant ungdom, har vi opprettet en egen Ungdomsklasse med påmeldingsavgift kr 440,- pr deltaker. Nytt av året er at det blir en egen miksklasse for ungdom, slik at lag med både jenter og gutter kan kjempe om seier i sin egen klasse.

Familieklassen
For den spreke familien vil det være moro å delta sammen i familieklassen. Her vil dere garantert få mye morsomt å diskutere rundt middagsbordet, både før og etter arrangementet! Kriteriene for å vinne prisen Totens Tøffeste familie er 2 voksne og minimum 1 ungdom. Maks totalt 5 løpere i klassen. Tiden stoppes på lagets siste deltaker som krysser mållinja. Om din familie har barn over 18 år, kan dere melde dere på i familieklassen og delta som et lag, men vil da ikke fylle kriteriene for å kunne få pokalen.

Eliteklassen
Eliten starter først slik at de løper uhindret gjennom løypa. Eliten løper samme løype og har de samme hindrene som alle andre klasser. Eliten har ikke anledning til å benytte alternativer øvelser på hindrene, men må utføre hinderoppgaven slik den er tenkt. Noen høydehinder vil ha hjelpeobjekter som er ment for ungdom og de som er lave, eliten kan ikke benytte disse på noen måte og de vil være godt merket.

Par og lag

Alle som skal løpe må melde seg på individuelt.

Par er to personer.

Lag er minimum 3 personer eller mer.

Familie er minimum 2 voksne og 1 ungdom, totalt maks 5 personer.

Du kan endre din klasse etter at du har meldt deg på. Dette gjøres i din profil på EQ timing. For alle par og lag stoppes tiden på den siste som kommer i mål. Alle må komme samlet!

Den første i et laget som melder seg på, må opprette et lagnavn. De andre som skal være med på laget, du finner lagnavnet i en nedtrekksmeny inne i påmeldingssystemet når de melder seg på. Det er også mulig for en å melde på alle i laget. Fremgangsmåten er da at du trykker “meld på” knappen like mange ganger som det er personer som skal meldes på, du må da i kassen legge inn navn, e-post og telefonnummer til alle deltakerne. Dette er svært viktig, da info sendes ut til alle registrerte i dagene før løpet.

Løypa og hinder

Start og målgang er på Gjøvik Gård i Gjøvik sentrum.

Løypa går fra Gjøvik Gård, gjennom gågata, inn og gjennom i Fjellhallen og ut gjennom evakueringstunnel til Hans Mustads gate ved Evry. Opp gjennom Hovdeskogen, over Hovdetoppen og ned gjennom skogen på siden av slalåmbakken. Ut i bakken, ned forbi Hovdetun og ned til Fastland. Opp slalåmbakken, over Hovdetoppen og ned samme vei til Gjøvik Gård.

Noen hinder kan være vanskelig for de som er unge eller lavere, her vil det på noen høydehinder finnes en litt enklere vei.

Ved alle hinder kan du alternativet til å gjennomføre, ta 10 burpees eller 10 armhevninger
Løypa er ca. 6 km lang og har ca. 40 hindre.

Det vil være seks stasjoner med vann og sportsdrikke. Gjøvik Gård, Evry bygget – begge veier, Hovdetoppen – begge veier og ved Hovdetun.

Utfordringer vil bl.a. bestå av å dra deg selv over is, bære tungt inntil kroppen, trekke i tungt tau, løpe i tett skog, hoppe gjennom røyk, krabbe i gress, klatre i nett, skli i skum, skli ut i vann med hodet under, krabbe i sand, bli dusjet med holi-pulver, dra deg opp i tau, vasse i vann.

Ønsker du å hjelpe en annen deltaker under løpet står du fritt til å gjøre det.
Det lages pr i dag ikke noe løypekart. Hinderoversikt finnes på forsiden.
Barneløypa finner du info om under klasser.

Praktisk og diverse

Sanitet vil ha eget telt på Gjøvik Gård rett ved målgang og på Fastland ved løypa. I tillegg til flyttbart sanitetsmannskap som jobber i skogen har dem base på Hovdetoppen ved vannposten.

Det finnes garderobe og enkel dusjfasilitet på Gjøvik Gård.

Vi anbefaler joggesko med godt mønster, treningsbukse eller lang tights og tynne hansker.

Vi selger kvalitetshansker rimelig i kiosken på Gjøvik Gård.

Du skal gjennom skum, sand, gjørme og vann. Tenk på det ang klokke, briller, mobil etc.

Startnummer kan hentes på Toten Treningssenter uken før løpet og på Gjøvik Gård på løpsdagen. Det kommer info om dette på e-post/SMS i forkant.

T-Skjorter og annet som er forhåndskjøpt ved påmelding, kan hentes på Toten Treningssenter Gjøvik i forkant av løpsdagen. Det kommer info om dette på e-post/SMS i forkant.

Starttidene avhenger av antall deltakere i hver klasse, dermed kan disse kunne korrigeres noe etter hvert. Endelig bekreftelse kommer på e-post/SMS til alle deltakere noen dager før løpet.

Tidtaking for alle par og lag stoppes på den siste som kommer i mål. Alle må komme samlet i mål!

Parkeringsmuligheter finnes i Storgata 10 ca. 100 meter fra Gjøvik Gård og Huntonstranda ca. 300 meter fra Gjøvik Gård.

Det vil være flere fotografer som tar bilder av hele løypa og av de fleste deltakerne. Bildene legges ut kategorisert på hjemmesiden.

Løpet sendes direkte på OA-tv. www.oa.no

Vi refunderer normalt ikke påmeldingsavgiften. Du kan gi bort, eller selge billetten din. Dette ordner du selv inne på din profil hos EQ timing. Gebyret for dette er kr 100,-

Vi bruker EQ timing og resultatlistene kan følges live under arrangementet på EQ timing sin hjemmeside. Fullstendige lister blir lagt ut senest 1 time etter målgang på sistemann. Fullstendige lister blir også lagt ut på vår hjemmeside noen dager etter løpet.

Finner du ikke det du leter så send oss en e-post til post@friskas.no

Sanitet vil ha eget telt på Gjøvik Gård rett ved målgang og på Fastland ved løypa. I tillegg til flyttbart sanitetsmannskap som jobber i skogen har dem base på Hovdetoppen ved vannposten.

Det finnes garderobe og enkel dusjfasilitet på Gjøvik Gård.

Det er ikke tillat å medbringe dyr i løpet.

Vi anbefaler joggesko med godt mønster, treningsbukse eller lang tights og tynne hansker.

Vi selger kvalitetshansker rimelig i kiosken på Gjøvik Gård.

Du skal gjennom skum, sand, gjørme og vann. Tenk på det ang klokke, briller, mobil etc.

Startnummer kan hentes på Toten Treningssenter uken før løpet og på Gjøvik Gård på løpsdagen. Det kommer info om dette på e-post/SMS i forkant.

T-Skjorter og annet som er forhåndskjøpt ved påmelding, kan hentes på Toten Treningssenter Gjøvik i forkant av løpsdagen. Det kommer info om dette på e-post/SMS i forkant.

Starttidene avhenger av antall deltakere i hver klasse, dermed kan disse kunne korrigeres noe etter hvert. Endelig bekreftelse kommer på e-post/SMS til alle deltakere noen dager før løpet.

Tidtaking for alle par og lag stoppes på den siste som kommer i mål. Alle må komme samlet i mål!

Parkeringsmuligheter finnes i Storgata 10 ca. 100 meter fra Gjøvik Gård og Huntonstranda ca. 300 meter fra Gjøvik Gård

Det vil være flere fotografer som tar bilder av hele løypa og av de fleste deltakerne. Bildene legges ut kategorisert på hjemmesiden.

Løpet sendes direkte på OA-tv. www.oa.no

Vi refunderer normalt ikke påmeldingsavgiften. Du kan gi bort, eller selge billetten din. Dette ordner du selv inne på din profil hos EQ timing. Gebyret for dette er kr 100,-

Vi bruker EQ timing og resultatlistene kan følges live under arrangementet på EQ timing sin hjemmeside. Fullstendige lister blir lagt ut senest 1 time etter målgang på sistemann. Fullstendige lister blir også lagt ut på vår hjemmeside noen dager etter løpet.

Finner du ikke det du leter så send oss en e-post til post@friskas.no

Publikum

Det er flere fine muligheter til å se løypa, slik at du kan heie på dine eller bare se på de som løper. Vi anbefaler Fastland eller Gjøvik Gård, her er det mye plass og flere publikumsvennlige hindre.

Gjøvik Gård

Scene med musikk, åpningsshow, speaker og fotovegg for alle som vil ta bilder.

Flere hoppeslott, aktiviteter for barn og muligheter for ansiktsmaling. Alt er gratis.

Bag-dropp, garderobe, dusj og sanitets telt.

Kiosk med energibarer, brus, frukt, snaks, kaffe, vafler m.m.

Merch med t-skjorter, drikkeflasker, hansker m.m.

Pizzabakeren med salg av pizza.

Fastland

Flere meget publikumsvennlige hindre og god plass til publikum.

Kiosk med salg av drikke, snaks og enkel mat.

Nytt i årets løp

Dusjmuligheter på Gjøvik Gård.

Nye toalettfasiliteter på Gjøvik Gård, kommunen åpner toaletten i Gjøvikhallen.

Eget sanitetstelt på Gjøvik Gård og Fastland.

Gruppevinner med pokal i åpne klasse.

Ny lagklasse i ungdom, miksklassen med gutter og jenter.

2 klasser i barneløpet. Kort, som i barneløpet 2021 og Lang ca som i barneløpet 2019.

Vannpost ved Evrybygget, ved utgangen av evakueringstunnel til Fjellhallen. Åpen i begge retninger.

Kaffe og vafler i kiosken på Gjøvik Gård.

Skjermer på scene på Gjøvik Gård med oppdatert løpsinfo.